top of page
Sobre mi

Sobre mi

Advocat i regidor de Sant Joan d'Alacant. Interessat en els processos de transformació de les ciutats. Convençut que el canvi social i polític és necessari per millorar la vida en comunitat, les institucions, els nostres ecosistemes i les nostres vides.

Busque compartir amb tu reflexions i opinions. Te convide a participar de totes les consideracions. El futur es construïx entre totes i tots.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Abogado y concejal de Sant Joan d'Alacant. Interesado en los procesos de transformación de las ciudades. Convencido de que el cambio social y político es necesario para mejorar la vida en comunidad, las instituciones, nuestros ecosistemas y nuestras vidas.

Busco compartir contigo reflexiones y opiniones. Te invito a participar de todas estas consideraciones. El futuro se construye entre todas y todos.

22 de febrer de 1989
Sergio Agueitos de xiquet Bebé Infància

Vaig nàixer a l'Hospital General d'Alacant. Els meus pares, instal·lats a Sant Joan, compartiren els primers anys de la meua vida a l'Edificio Espacio.

Eixe mateix any va caure el mur de Berlin, un símbol de la fi de la guerra freda i l'inici d'una nova etapa a nivell mundial.

22 de febrer de 1989

Canyaret. Barri d'infància
Sergio Agueitos Canyaret Sant Joan

Canyaret, un barri amb identitat pròpia i un moviment veïnal referent a Sant Joan. 

Recorde molt els meus iaios: Luisa jugant amb mi o ensenyant-me a cosir, i José, portant-me al parc o recollint-me de l'escola.

Canyaret. Barri de la infantesa

Abril de 1994
Sergio Agueitos Leticia Germana

Naix la meua germana, Leticia. 

Definitivament, la meua persona preferida del món.

Junts som imparables. És, per damunt de tot, amiga. L'admire moltíssim i sé que tindrà èxit faça el que faça.

Abril de 1994

La Universitat, un punt d'inflexió
Sergio Agueitos Universitat Alacant Univesida Alicante

Comence Dret a la Universitat d'Alacant l'any 2007.

Conèixer Carlos de Cabo transforma la meua visió de la societat actual i de les seus necessitats. La justícia social està en risc amb el sistema neoliberal.

S'inicia una crisi econòmica que desaprofitarà l'oportunitat de posar sentit comú al sistema econòmic i polític, protegirà la gran banca i culpabilitzarà les classes mitjanes i baixes per a justificar un nou model més precari.

La Universitat, un punt d'inflexió

Dret i Medi Ambient
Sergio Agueitos Vida professional Màter Derecho Ambiental y de la Sostenibilidad

Acabada la carrera, em dedique a fons al Dret Públic en un despatx al mateix temps que estudie un postgrau. És ací on descobrisc el meu vertader interés per esta branca del Dret i especialment per tot allò relacionat amb la gestió de l'aigua, la costa, l'urbanisme...

La voluntat d'aprofundir en estos temes des d'una perspectiva sostenible em duu a estudiar el Màster de Dret Ambiental i de la Sostenibilitat a la UA.

Dret i Medi Ambient

Primers contactes amb Compromís
Sergio Agueitos Joan Baldví Compromís Primers Contactes

Vista la nefasta situació social, econòmica i política, i aprofitant la meua continuïtat al municipi, un amic i jo contactem amb el col·lectiu de Compromís per Sant Joan per a col·laborar.

Trobe una organització amb ganes de canviar les coses i un espai d'acció i reflexió política innovador, fresc i progressista. Xavier Sala i Albert Caturla es convertixen per a mi en referents del treball seriós, coherent, responsable, valent i intel·ligent.

Primers contactes amb Compromís

2015. L'any del canvi
Sergio Agueitos Eleccions Eleccione 2015 Compromís

És la primera vegada que participe d'una campanya, il·lusionat per un canvi que sembla imparable i la possibilitat de millorar la política i la vida de la gent. Difícil, sí; emocionant i apoderador, també.

Isc triat com a regidor de Sant Joan.

Després de 20 anys de governs del PP al País Valencià i de bipartidisme a Sant Joan, per primera volta els resultats conduixen irremediablement al diàleg per conformar governs.

2015. L'any del canvi

Treballant per Sant Joan
Sergio Agueitos Concejal Regidor Urbanismo Urbanisme Medi Ambient Medio Ambiente

Estar al front de les regidories d'urbanisme i medi ambient, entre altres, és una oportunitat per abordar problemes estructurals des de la perspectiva de la sostenibilitat i la racionalitat.

Pensar en un nou Sant Joan, centrat en la gent i la seua qualitat de vida, junt a una política humil, col·laborativa, oberta i honesta, és el meu empeny.

 Treballant per Sant Joan

2019. Balanç agredolç

Estar al front del Projecte de Compromís com a candidat a l'alcaldia per Sant Joan d'Alacant és una gran responsabilitat i un repte il·lusionant.

Teresa Pastor i jo ens convertim en regidors de l'oposició degut a un pacte entre PSOE i Ciudadanos. Així i tot, l'agenda valenciana i progressista es reforça als governs valencià i espanyol, on Compromís és clau per a la majoria.

2019. Balanç agredolç

bottom of page