Sobre mi

Advocat i regidor de Sant Joan d'Alacant. Interessat en els processos de transformació de les ciutats. Convençut que el canvi social i polític és necessari per millorar la vida en comunitat, les institucions, els nostres ecosistemes i les nostres vides.

Busque compartir amb tu reflexions i opinions. Te convide a participar de totes les consideracions. El futur es construïx entre totes i tots.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Abogado y concejal de Sant Joan d'Alacant. Interesado en los procesos de transformación de las ciudades. Convencido de que el cambio social y político es necesario para mejorar la vida en comunidad, las instituciones, nuestros ecosistemas y nuestras vidas.

Busco compartir contigo reflexiones y opiniones. Te invito a participar de todas estas consideraciones. El futuro se construye entre todas y todos.

 

Vaig nàixer a l'Hospital General d'Alacant. Els meus pares, instal·lats a Sant Joan, compartiren els primers anys de la meua vida a l'Edificio Espacio.

Eixe mateix any va caure el mur de Berlin, un símbol de la fi de la guerra freda i l'inici d'una nova etapa a nivell mundial.

22 de febrer de 1989

 

Canyaret, un barri amb identitat pròpia i un moviment veïnal referent a Sant Joan. 

Recorde molt els meus iaios: Luisa jugant amb mi o ensenyant-me a cosir, i José, portant-me al parc o recollint-me de l'escola.

Canyaret. Barri de la infantesa

 

Naix la meua germana, Leticia. 

Definitivament, la meua persona preferida del món.

Junts som imparables. És, per damunt de tot, amiga. L'admire moltíssim i sé que tindrà èxit faça el que faça.

Abril de 1994

 

Comence Dret a la Universitat d'Alacant l'any 2007.

Conèixer Carlos de Cabo transforma la meua visió de la societat actual i de les seus necessitats. La justícia social està en risc amb el sistema neoliberal.

S'inicia una crisi econòmica que desaprofitarà l'oportunitat de posar sentit comú al sistema econòmic i polític, protegirà la gran banca i culpabilitzarà les classes mitjanes i baixes per a justificar un nou model més precari.

La Universitat, un punt d'inflexió

 

Acabada la carrera, em dedique a fons al Dret Públic en un despatx al mateix temps que estudie un postgrau. És ací on descobrisc el meu vertader interés per esta branca del Dret i especialment per tot allò relacionat amb la gestió de l'aigua, la costa, l'urbanisme...

La voluntat d'aprofundir en estos temes des d'una perspectiva sostenible em duu a estudiar el Màster de Dret Ambiental i de la Sostenibilitat a la UA.

Dret i Medi Ambient

 

Vista la nefasta situació social, econòmica i política, i aprofitant la meua continuïtat al municipi, un amic i jo contactem amb el col·lectiu de Compromís per Sant Joan per a col·laborar.

Trobe una organització amb ganes de canviar les coses i un espai d'acció i reflexió política innovador, fresc i progressista. Xavier Sala i Albert Caturla es convertixen per a mi en referents del treball seriós, coherent, responsable, valent i intel·ligent.

Primers contactes amb Compromís

 

És la primera vegada que participe d'una campanya, il·lusionat per un canvi que sembla imparable i la possibilitat de millorar la política i la vida de la gent. Difícil, sí; emocionant i apoderador, també.

Isc triat com a regidor de Sant Joan.

Després de 20 anys de governs del PP al País Valencià i de bipartidisme a Sant Joan, per primera volta els resultats conduixen irremediablement al diàleg per conformar governs.

2015. L'any del canvi

 

Estar al front de les regidories d'urbanisme i medi ambient, entre altres, és una oportunitat per abordar problemes estructurals des de la perspectiva de la sostenibilitat i la racionalitat.

Pensar en un nou Sant Joan, centrat en la gent i la seua qualitat de vida, junt a una política humil, col·laborativa, oberta i honesta, és el meu empeny.

 Treballant per Sant Joan

 

Estar al front del Projecte de Compromís com a candidat a l'alcaldia per Sant Joan d'Alacant és una gran responsabilitat i un repte il·lusionant.

Teresa Pastor i jo ens convertim en regidors de l'oposició degut a un pacte entre PSOE i Ciudadanos. Així i tot, l'agenda valenciana i progressista es reforça als governs valencià i espanyol, on Compromís és clau per a la majoria.

2019. Balanç agredolç

© 2018 creat per Sergio Agueitos