• Sergio Agueitos

¿Obrir un blog en 2018?


Benvingudes i benvinguts! Comença 2018 i... sí, he obert un blog. Potser haja arribat un poc tard a este món, però "nunca es tarde si la dicha es buena", o això diuen.

De segur que buscant qualsevol informació sobre algun tema (ja siga per al treball, la uni o el col·legi), un blog t'ha donat ferramentes per enriquir els teus posicionaments o t'ha ajudat a reflexionar millor sobre eixa qüestió. O potser xafardejant a la xarxa, t'has topat de sobte amb una publicació que t'ha fet replantejar-te la realitat o inclús despertar les teues emocions més inesperades. Totes estes coses em semblen una meravella comunicativa que ens interconnecta.

Aleshores, ¿per què m'he decidit a obrir este espai? ¿Què podria aportar jo? Primer de tot, no tinc grans pretensions, però sí la convicció i la determinació que siga útil tant per a mi com per a qui em puga llegir. Serà un espai on tracte des d'un punt de vista personal temes generals com la política, l'activisme, la música, l'ecologia, el feminisme... però també tractaré temes més concrets, que serà des d'un punt de vista més especialitzat.

Per altra banda, vivim en societats frenètiques i sobreestimulades. Sembla que, quasi de manera premeditada, algú vol que li dediquem molt poc a reflexionar, a pensar, i sense importar si és deliberat o no, la realitat és que molts tenim pocs moments per dedicar-nos vertaderament a nosaltres, a pensar-nos, a percebre'ns, a reflexionar-nos... Més encara si, com jo, et trobes ficat a la política, on l'acció moltes vegades no deixa espai a la reflexió. Este blog, per tant, és també una ferramenta que em compromet a trobar estos moments, permetent-me també compartir-los.

La tercera raó és que vivim temps on la veritat està subestimada, la postveritat s'ha normalitzat i els atacs a les llibertats d'expressió s'han institucionalitzat. Són temps de pensament únic on uns pocs decidixen l'agenda mediàtica i on la xarxa és dels pocs racons que queden amb llibertat i independència a l'abast de tots i totes. Espere que ens retrobem en les vivències i les emocions, que són autèntiques i humanes, i que pugueu compartir amb mi qualsevol pensament.

Comencem!

#blogs #2018 #llibertatdexpressió #postveritat #pensamentúnic #revolució

© 2018 creat per Sergio Agueitos